Institutul Francez colaborare Toud agentie de branding si design

Institutul Francez – lumina in intuneric

Romania, Europa

Incepem aceast articol prin a spune ca noi, mica echipa Toud, credem sincer in valorile romanesti, in istoria si in cultura noastra. Dar mai credem si ca locul Romaniei este in Europa si ca azi, mai mult ca oricand (sau mai bine spus, la fel de mult ca in toti acesti 100 de ani de Romanie Mare), trebuie sa fim aproape de nucleul acestei comunitati. Mai credem si in ideea ca un popor poate sa creasca numai daca este capabil sa invete, sa absoarba elemente ale altor culturi, pastrandu-si, identitatea, specificul, directia si sensul. E la fel ca in cazul unui om. Si ne gandim spunand asta la Maestrul Celibidache sau la insusi Brancusi. Din fericire, sau din pacate (gandindu-ne la presiunea exercitata de regimul communist) exemplele sunt multe.

Institutul Francez

Astazi, in acest con de umbra, al confuziei politice, a dezinformarilor produse de mass media, al “fake news-urilor” avem o puternica nevoie de a cunoaste, de a interactiona cu alte culturi si de a ne consolida capacitatea de a distinge intre rau si bine, intre opresiune si libertate, intre frumos si urat. In aceasta perioada a intunericului, Institutul Francez aduce un crampei de lumina in Romania. Nu, nu este o poveste frumoasa sau un act de PR. NU!!! O echipa de peste 20 de persoane (cam atat am numarat noi) munceste zi de zi, de dimineata pana spre noapte, pentru a aduce acesta lumina a Europei Apusene si in Romania. Veti spune, ca e doar o munca inteligenta a poporului francez de a-si raspandi cultura. Nu e nimic mai adevarat, dar aceasta initiativa nu ne poate face decat mai castigati. Toate popoarele mari o fac, fiecare cu mijloacele lui – gaditi-va la ofensiva McDonalds,  Microsoft, APPLE, IBM, ORACLE . . . a colosilor americani.

ISSUU, design, publishing design, Institutul Francez din Romania, Toud

Cum s-a implicat Toud?

De cateva luni ne-am alaturat si noi in acest demers al Institutului Francez. Pe cateva proiecte, am inceput si noi sa colaboram la „aducerea luminii”. Am fost placut impresionati sa descoperim o echipa nu doar foarte capabila, ci si foarte muncitoare. Dupa cele cateva luni de colaborare, nu stim care este motivatia lor, dar e extrem de puternica. Nu doar mailurile trimise dupa 9 seara, sau peste weekend, arata asta ci „impecabilul” din activitatile lor.

Cateva proiecte realizate impreuna cu Institutul Francez

Desi timpul a fost scurt, am reusit sa construim o serie de proiecte impreuna.

Ghidul periodic Cinema Elvire

Zilnic isi deschide portile pentru iubitorii de film acest cinematograf, care poarta numele unei romance, o mare actrita ce a cucerit inimile francezilor si a romanilor deopotriva – Elvira Popescu. Noi ne-am implicat cu drag în editarea pliantului care contine programul de film, precum și a broșurii ISSUU.

Institutul Francez din Romania, design, afis, colaborare

Soirée France Alumni Roumanie

Vizual pentru promovarea evenimentului – Soirée France Alumni Roumanie – din 28 noiembrie 2018. Evenimentul si-a propus sa puna in contact persoane care au studiat in Franta si care au o cariera profesionala in Romania.

Mai multe informatii

Soirée France Alumni Roumanie, design, design graphic, Institutul Francez din Romania

MT180 – Teza mea in 180 de secunde

Toud a creat vizualul pentru etapa din Romania a acestui concurs menit sa transmita publicului larg informatii valoroase venite de la doctoranzi. Teza mea in 180 de secunde permite doctoranzilor sa-si prezinte subiectul cercetarii, in franceza si in termeni simpli, unui public larg si divers. Fiecare student trebuie sa ofere, in trei minute, o prezentare clara, concisa si convingatoare cu privire la proiectul sau de cercetare. Toate cu suportul unui singur diapozitiv!

In anul 2018, Romania a obtinut locul al treilea la acest prestigios concurs international prin prestatia Doamnei Veronica HAGI, Universitatea « Ovidius » din Constanta (Romania): « Biografia lingvistica, un instrument pedagogic plurivalent ».

Mai multe informatii

MT180 - Teza mea in 180 de secunde, design, design graphic, Institutul Francez din Romania

Brancusi PHC

Brancusi este parteneriatul franco-romanesc Hubert Curien (PHC). Este implementat in Franta de catre Ministerul Europei si Afacerilor Externe (MEAE) si Ministerul Educatiei Nationale, Invatamantului Superior, Cercetarii si Inovarii (MESRI) si Romania, de catre Ministerul Cercetarii si Inovarii (MCI). Obiectivul acestui program este dezvoltarea schimburilor stiintifice si tehnologice de excelenta intre laboratoarele de cercetare din cele doua tari, prin promovarea unei noi cooperari si a participarii tinerilor cercetatori.

Mai multe informatii

PHP Brancusi, design, design graphic, Institutul Francez din Romania

Povestea merge mai departe

Pentru 2019 lucram deja la mai multe proiecte. Vom reveni cu noutati pe parcurs.

Autor articol – Alexandru

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns