Carte de brand, brand book, Toud

Readu-ti brandul la viata: Cum poate transforma o carte de brand afacerea ta

O carte de brand este un manual de identitate vizuala?

Desi o carte de brand si un manual de identitate vizuala a brandului pot parea similare, acestea sunt doua documente distincte cu scopuri diferite.

O carte de brand este un document cuprinzator care descrie scopul, misiunea, viziunea si valorile unui brand. Include, de asemenea, ghid pentru mesajele transmise, tonul vocii si personalitatea brandului. Aceasta este conceputa pentru a asigura coerenta in modul in care un brand se prezinta in toate punctele de contact, inclusiv materialele de marketing, media sociala si interactiunile cu clientii.

Pe de alta parte, un style guide (manual de identitate vizuala) este un document mai concentrat care contureaza linii directoare specifice pentru elementele vizuale ale unui brand, cum ar fi utilizarea logo-ului, tipografia, paleta de culori si imagini. Scopul acestuiai este de a asigura coerenta in reprezentarea vizuala a unui brand pe toate platformele.

Desi ambele documente sunt importante pentru mentinerea unei identitati de brand consistente si coerente, o carte de brand ofera o perspectiva mai cuprinzatoare asupra unui brand, inclusiv valorile si personalitatea acestuia, in timp ce un manual de identitate vizuala al brandului se concentreaza in mod specific pe elementele vizuale.

Importanta cartii de brand pentru oamenii si viziunea organizatiei

O carte de brand este esentiala pentru a mentine persoanele din cadrul unei organizatii aliniate cu o viziune comuna si inspirate sa lucreze catre aceleasi obiective. O carte de brand stabileste un set clar si consistent de linii directoare si standarde pentru crearea si comunicarea identitatii unui brand pe toate canalele si punctele de contact. Prin definirea clara a personalitatii, valorilor si misiunii brandului, o carte de brand ii ajuta pe toti cei din organizatie sa inteleaga esenta brandului si ce reprezinta acesta.

Avand disponibila o carte de brand, angajatii pot intelege cu usurinta cum sa reprezinte organizatia in mod consecvent, indiferent de rolul sau departamentul lor. Acest lucru contribuie la asigurarea faptului ca toti se indreapta catre aceeasi viziune, au acelasi mesaj, ton si stil. O carte de brand bine conceputa si cuprinzatoare poate ajuta, de asemenea, la insuflarea unui sentiment de mandrie si de proprietate asupra organizatiei in randul angajatilor, deoarece ei vad ca liniile directoare la crearea carora au contribuit sunt implementate in intreaga organizatie.

In ansamblu, o carte de brand este o unealta cruciala pentru stabilirea unei identitati de brand clare si consistente, atat in interiorul, cat si in exteriorul organizatiei. Aceasta contribuie la mentinerea tuturor membrilor organizatiei pe aceeasi cale, lucrand catre aceleasi obiective si comunicand un mesaj consecvent care rezoneaza cu publicul tinta al organizatiei.

Rebranding ArtEnergy identitate vizuala logo design design strategie de brand transformare

5 idei despre cum sa incepi procesul de creare a unei carti de brand

 1. Incepe cu o intelegere profunda a organizatiei: Defineste personalitatea, valorile si misiunea organizatiei si creeaza o poveste de brand clara si captivanta care surprinde esenta organizatiei
 2. Realizeaza o cercetare exhaustiva: Analizeaza audienta tinta, concurenta si tendintele pietei pentru a asigura relevanta si competitivitatea pe piata.
 3. Defineste elementele vizuale si verbale ale brandului: Dezvolta ghiduri pentru tipografie, culori, imagini, mesaje si tonul vocii care reflecta personalitatea si valorile brandului.
 4. Implica partile interesate si angajatii: Implica echipa in procesul de creare a cartii de brand pentru a te asigura ca toti sunt aliniati si implicati in succesul brandului.
 5. Actualizeaza si revizueste in mod regulat cartea de brand: Mentine cartea de brand actualizata si relevanta prin revizuirea ei in mod regulat. Acest lucru va asigura ca brandul ramane consecvent si captivant de-a lungul timpului.
CARBONOFF identitate de brand logo design web design proiect credite de carbon Toud branding design agentie branding agentie design TOUD
Style Guide for leaders creare brand de organizatie brand learning brand business strategie de brand identitate vizuala toud ten fol leaders

Elementul creativ al cartilor de brand

Elementul magic si creativ al cartilor de brand consta in capacitatea lor de a captura esenta unui brand si de a o traduce intr-un limbaj vizual si verbal care poate fi folosit pentru a comunica si se conecta cu audienta tinta a brandului.

O carte de brand nu este un set de linii directoare si reguli pentru utilizarea logo-ului sau tipografiei unui brand (aceasta este un manual de identitate vizuala); este un ghid cuprinzator care defineste personalitatea, valorile, misiunea si viziunea organizatiei si ofera directie cu privire la modul de comunicare si exprimare a acestor elemente prin fiecare punct de contact si canal.

Elementul creativ al unei carti de brand consta in modul in care transmite personalitatea si valorile de brand prin elemente vizuale si verbale, cum ar fi tipografia, culoarea, imaginile, mesajele si tonul de voce. O carte de brand bine realizata nu ar trebui sa fie doar informativa si practica, ci si inspirationala si evocatoare, creand o stare de emotie si conexiune intre organizatie si publicul sau.

O carte de brand excelenta poate ajuta un brand sa se evidentieze, sa se diferentieze de concurentii sai si sa creeze o legatura profunda cu publicul. Aceasta poate inspira creativitate si inovatie si poate ajuta pe toti cei din organizatie sa inteleaga si sa traiasca valorile si personalitatea brandului. In cele din urma, elementul magic si creativ al unei carti de brand consta in capacitatea sa de a da viata unui brand intr-un mod convingator, consecvent.

Cum poate o carte de brand inspira oamenii din organizatie

Includerea contributiilor persoanelor importante din cadrul organizatiei poate fi o modalitate excelenta de a adauga profunzime si caracter unei carti de brand, deoarece poate oferi o perspectiva personala si o intelegere asupra valorilor si culturii organizatiei.

Cu toate acestea, este important sa ne asiguram ca acest continut este relevant si in concordanta cu mesajul general al brandului si personalitatea acestuia. Includerea povestilor personale sau a opiniilor ar trebui sa fie considerate si selectate cu atentie pentru a asigura contributia la povestea generala a brandului si ca nu sunt divergente sau contradictorii.

Daca includerea contributiilor persoanelor importante este potrivita pentru brand, aceasta poate adauga un nivel de autenticitate si transparenta cartii de brand, permitand cititorului sa obtina o intelegere mai completa a organizatiei si valorilor sale. In plus, poate contribui la dezvoltarea unui sentiment de mandrie si implicare printre angajati, deoarece acestia vad propriile povesti si perspective reflectate in cartea de brand.

Oferirea unui spatiu pentru contributiile persoanelor importante din cadrul organizatiei poate fi o idee buna pentru o carte de brand, atata timp cat continutul este relevant si in concordanta cu mesajul general al organizatiei si personalitatea sa. Aceasta poate adauga autenticitate si transparenta cartii de brand si poate stimula implicarea angajatilor.

policarbonat.ro - identitate vizuala

Ce este povestea brandului si cum o integrezi in cartea de brand

Povestea brandului este o poveste ca oricare alta, cu personaje, cu tensiune cu un fir narativ. Dar este o poveste speciala, este acea poveste care da sens organizatiei, care hraneste conexiunea dintre public si organizatie, intre public si viziunea setata la baza organizatiei. Aceasta poveste se poate lega de orice element relevant din organizatie, cu conditia ca acesta sa isi pastreze relevanta si peste ani. Poate face referire la fondatori, la un „erou din interior”, la o cauza, la un vis, la locul din care a luat nastere compania. Sunt posibilitati infinite.

Povestea brandului este ceea ce il diferentiaza de concurenta si il face memorabil si captivant.

Pentru a prezenta povestea brandului intr-o carte de brand, este important sa avem o intelegere clara a acesteia. Acest lucru inseamna sa intelegem valorile si mesajele brandului, precum si audienta si punctele sale unice care il diferentiaza. Odata ce povestea brandului a fost definita, aceasta poate fi comunicata prin diferite elemente vizuale si scrise in cadrul cartii de brand.

Cartea de brand poate include o varietate de elemente vizuale, cum ar fi logo-uri, palete de culori, tipografie si fotografie, care ar trebui sa fie concepute pentru a reflecta povestea brandului. Elementele scrise pot include mesaje de brand, declaratii de misiune si viziune si orice alte informatii relevante despre istoria si valorile brandului.

Este important sa ne asiguram ca toate elementele vizuale si scrise sunt in concordanta cu aceasta poveste si reflecta personalitatea si valorile brandului. Cartea de brand ar trebui sa fie conceputa pentru a crea un mesaj coerent si convingator, care rezoneaza cu publicul si creeaza o conexiune emotionala puternica cu brandul.

h4l HOLBAN, brosura prezentare cartier, publishing design, h4l, Toud
h4l MILLENNIUM brosura prezentare cartier

Resurse:

 1. appvizer.com
 2. medium.com
 3. blog.depositphotos.com
 4. forbes.com
 5. adobe.com
 6. Acest articol a fost redactat si cu ajutorul ChatGPT