Hosting sau unde sa imi gazduiesc site ul

Imaginea de mai sus ilustreaza unul dintre site-urile realizate de toud – site-ul Conacul Törzburg

Hosting sau unde sa imi gazduiesc site-ul?

Gazduirea web perfecta nu exista :(

Hosting – cateva idei pentru a incepe cu dreptul

Despre hosting s-a scris mult in ultimii ani. Sunt foarte mult pareri si sunt de toate felurile. Si noi, la TOUD, primim des intrebarea asta de la clienti. Acesta este motivul pentru care ne-am gandit sa scriem cateva idei despre hosting, despre ceea ce credem noi despre acest subiect.

 1. Nu exista o reteta, in functie de specificul business-ului tau sau, mai bine zis, al povestii tale va fi creat si site-ul si ar trebui sa fie aleasa si gazduirea. E nevoie de analiza, e bine sa o faca un expert, daca ai rabdare si timp te vei putea informa si tu, evident, cu riscul de a nu atinge aceleasi performante.
 2. Daca ai deja un site si gazduirea este buna nu o schimba. Daca doar crezi ca vei putea avea o gazduire mai buna la un pret mai bun, atunci fa macar niste teste inainte de a schimba.
 3. Ce conteaza la o gazduire?
  1. viteza de navigarea in site in zona pe care o targetezi – este dependenta de memoria RAM, puterea procesorului, timpul de unitate de stocare (e de preferat SSD);
  2. viteza de navigare globala – e bine sa verifici cat de repede se deschide site-ul tau si in alte zone geografice – de cele mai multe ori vei fi interesat si de potentiali internauti din alte tari sau alte continente;
  3. dimensiunea globala – exista un trend din ce in ce mai puternic de a face platforme care ofera content de calitate in toata lumea, in cazul asta va trebui sa privesti spre un pachet de gazduire care iti asigura viteze bune de navigare in toata lumea (gazduire in cloud, integrare cu sisteme de caching de tipul CloudFlare) etc.
  4. securitatea datelor;
  5. compatibilitatea cu platforma pe care va fi construit site-ul (de exemplu existe firme de hosting ce ofera gazduire optimizata pentru WordPress sau altele pentru platforme avansate de eCommerce);
  6. daca esti la inceput cauta sa ai un Cpanel avansat cu multe optiuni, te va ajuta mult, de exemplu vei putea instala direct prin cateva click-uri platforma WordPress;
  7. IP dedicata – e necesar daca veti dori SSL (un transfer securizat de date de la si catre utilizator). IP dedicat nu ajuta direct la SEO.
  8. exista si posibilitatea de a opta pentru cloud sau pentru servere dedicata, evident, sunt net superioare, insa costurile sunt pe masura.
 4. La TOUD mereu gandim lucrurile scalabil si mereu incercam sa previzionam si dimensiunea globala. Pentru cei mai multi dintre clientii TOUD recomandam o gazduire care sa le ofere vizibilitatea buna si in exterior, gazduire care sa permita o accesare facila si vizitatorilor hostati in alta zona geografica. Pentru Romania, pentru site-urile care vizeaza exclusiv romanii din Romania (destul de rar in ultima perioada) avem 2 furnizori pe care ii recomandam. Pentru toate celelalte cazuri sugeram SiteGround. Ei sunt si furnizorii de hosting pentru Toud.ro. Dupa o colaborare de mai multi ani, noi ne declaram multumiti.
 5. Cum am ales noi?

Pentru toud.ro aveam nevoie de un hosting care sa ne ofere viteza buna de operare  pentru vizitatori din toata Europa. Am urmarit sa obtinem un pret corect si un suport rapid. De asemenea, ne doream facilitati moderne, integrare cu CloudFlare, existenta unor modalitati integrate de caching, gazduire pe SSD, un CPanel modern si cu functii multiple. De asemenea, a contat enorm sa beneficiem de resurse suficiente (RAM, procesor).

Hosting-ul este important, va trebui sa va asigurati ca se potriveste cu povestea voastra si cu site-ul pe care il va gazdui. Ceea ce astazi devine esential – user experience – este direct dependent de hosting. Cu cat viteza de navigare este mai buna in site, cu atat vizitatorul va avea o experienta mai buna. Nu exista serviciul de hosting perfect, exista doar acel hosting care se potriveste cu necesitatile pe care le impun povestea ta si site-ul pe care il vei construi.

Pentru intrebari, va suntem in permanenta la dispozitie – contact.