ghid filiere universitare, design, publishing design, booklet, Institutul Francez din Romania, Toud

Guide des filières universitaires francophones en Roumanie

– o privire spre viitor – 

Categorie: Proiecte

[rt_reading_time label=”Timp estimat de citire:” postfix=”minute” postfix_singular=”minut”]

Pentru ca la Toud ne preocupa si viitorul tinerei generatii si vrem sa contribuim la schimbare, am colaborat cu Institul Francez la crearea unui ghid al filierelor universitare francofone din Romania. Ghidul cuprinde toate cele 109 filiere de pe teritoriul tarii care au specializari in limba franceza, precum si toate programele de licenta, master si doctorat, pe care acestea le ofera studentilor. Pentru prima data sunt prezentate, intr-un ghid, competentele dezvoltate in cadrul cursurilor francofone, precum si oportunitatile lor de angajare.

publishing design, design, ghid filiere universitare, Toud, Institutul Francez din Romania, graphic design

Cum ne-am implicat noi

Toud a creat design-ul acestui ghid si a realizat si partea de DTP (Desktop Publishing – crearea fiecarei pagini pe baza design-ului construit in prealabil de catre echipa Toud si a continutului oferit de Institutul Francez). Am ales un layout simplu de urmarit, vesel, lejer, care se adreseaza, in primul rand, tinerilor. Fiecare descriere este impartita in 6 puncte, care au fost marcate prin etichete si simboluri reprezentative.

In ceea ce priveste specializarile, am ales sa le diferentiem prin folosirea de culori specifice, fiecare specializare avand atribuita o culoare, pentru a facilita cautarea in ghid. Pentru fiecare specializare, au fost scoase in evidenta punctele forte prin marcarea lor distincta cu o banda colorata si un simbol reprezentativ.