Premiul Goncourt – Alegerea Romaniei

un proiect de publishing design in colaborare cu Instututul Francez

Premiul Goncourt – Alegerea Romaniei reprezinta un premiu literar care se acorda anual, incepand din 2013, celei mai bune opere literare a anului scrisa in limba franceza. Premiul, al carui juriu este format din reprezentati ai studentilor facultatilor de limba franceza din 6 universitati din Romania, are deja o istorie de 8 editii.

Pentru editia a 8-a a Premiului Goncourt – Alegerea Romaniei, noua, echipei Toud, ne-a revenit onoarea de a construi cartea dedicata.

Lucram de mai bine de 3 ani cu Institutul francez din Romania. Toate proiectele impreuna s-au derulat bine, reusim de fiecare data sa construim echipe de lucru compatibile, eficiente si capabile sa aduca rezultate bune.

A fost la fel in acest proiect de publishing design.

Am mutat tot acest design in sfera formelor geometrice.

Am incercat sa redam in formele construite ideea de pictura, de pensula, evidentiind astfel latura umana a cartii. Premiul Goncourt – Algerea Romaniei este, in primul rand, despre oameni si despre operele literare pe care acestia le scriu. Am ales sa folosim modelul geometric pe intreg parcursul cartii pentru a da ideea de unitate, folosind un joc de culori pentru a evidentia fiecare capitol in parte.

Ritmul alternativ este sustinut prin pagini care anunta inceputul unui nou capitol, pe care se regasesc formele geometrice si cartile prezentate pe coperta. Fiecare opera si scriitor au sectiune dedicata in care sunt prezentate scurte rezumate si biografii, precum si un citat al unui student din juriu.

Pentru a pastra un echilibru in design, am ales ca pe coperta finala sa redam aceleasi forme geometrice care se regasesc si pe prima coperta.

Pentru acest proiect, am construit si un afis declinat, vizual pentru retelele de socializare, precum si un model de diploma pentru membrii juriului.

Alte proiecte realizate impreuna cu Institutul Francez din Romania: