The Light

Un nou complex de birouri in zona Politehnica

“Here’s to the crazy ones. The misfits. The rebels. The troublemakers. The round pegs in the square holes. The ones who see things differently. They’re not fond of rules. And they have no respect for the status quo. You can quote them, disagree with them, glorify or vilify them. About the only thing you can’t do is ignore them. Because they change things. They push the human race forward. And while some may see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.”
― Rob Siltanen

Prin lumea asta am fost cand am construit – The Light – atat de curajosi si de optimisti am fost; toata povestea mai jos.

Ultimele luni au insemnat multe, foarte multe ore de vizionari de interviuri si documentare cu si despre Bjarke Ingels si Sir Norman Foster. Am creat o fixatie pentru acesti doi arhitecti si pentru ideea de spatii pentru viata, adevarate temple unde omul isi recastiga libertatea si fericirea. Destinul a facut sa avem sansa sa cunoastem un om pasionat care a fost implicat in proiectul Apple Campus si care, impreuna cu echipa lui din Elvetia da nastere la minunile din Apple Stores, toate, toate care conteaza. Ne-au trecut pe sub ochi, carti, articole, stiri, documentare despre arhitectura de azi si de maine. Am mers la conferinte nationale pe aceasta tema si am discutat si cugetat mult despre ea.

De aici vine – The Light – si din participarea la crearea unui brand.

Daca drumurile va aduc in zona statiei de metrou Politehnica veti vedea The Light. Acum (noiembrie 2017) doar pe grdurile care inconjoara o mare suprafata de teren. In viitorul apropiat veti vedea o cladire de birouri care va purta numele The Light.

The Light este un proiect altfel, unul menit sa schimbe modul in care sunt percepute cladirile de birouri in Bucuresti.

Numele The Light, impreuna cu un concept creativ, au fost construite de Toud pentru dezvoltatorul proiectului din Zona Politehnica. Mai jos puteti vedea o frantura din conceptul strategic si o serie de propuneri vizuale. Mentionam ca identitatea vizuala actuala, selectata pentru proiect nu este cea propusa de Toud. Toud a oferit doar numele pentru acest proiect, pentru identitatea vizuala s-a ales o alta directie si un alt designer.

Credem foarte mult in acest proiect si mai credem ca poate aduce o schimbare in bine in arhitectura romaneasca si in viata celor cateva mii de oameni care vor veni aici zi de zi.

De ce The Light

1. Asezarea – zonele inalte sunt zonele cele mai bine luminate de soare. Complexul, fata de zona estica va fi asezat la inaltime, captand si reflectand lumina.  In plus, spre vest este strada,  un spatiu care fereste fatada cladirii de umbrire la apusul soarelui. Lumina amurgului va umple fatada cladirii generand nuante infinite de culori si o infinitate de reflexii calde.

2. Constructia – cladirea este proiectata pentru a fi in armonie cu lumina, mai multe veti vedea la finalizarea proiectului.

3. Obiectivul cladirii – acest complex este un complex model, care aduce o schimbare prin ceea ce ofera si tinde sa fie un model.

4. The Light – prin conectarea la spatiul academic din imprejurimi (Politehnica) si la cele mai inovatoare sectoare prin firmele care vor alege acest spatiu pentru dezvoltarea lor – isi propune sa devina un “far” al orasului, un “far” al inovatiei.

Identitatea vizuala The Light – am cautat forme simple, repetitive, pentru a sugera puritate, dar si diversitate. Repetitia este un simbol al razelor solare, care cad in numar infinit pe pamant, formand fascicule. Am mizat pe un logo dinamic, unul care isi pastreaza doar forma, nu si culorile, imbracand orice culori in functie de momentul si scopul comunicarii.

Pentru ca prea multe cuvinte sunt de prisos, incheiem aici, lasand fotografiile sa spuna singure toata povestea.

***Fotografiile folosite in simulari sunt preluate de pe unsplash.com, ele nu indica modul in care va arata cladirea, ele exprima viziunea noastra despre acest proiect.