Evenimentul The Open Door Cartea Record Eveniment de arhitectura book design design de carte

Print vs Digital – in 2018 peste 60% dintre oameni inca prefera print-ul

Print vs digital – nu, nu exista un antagonism intre aceste doua metode de a prezenta continut, insa strategiile de comunicare trebuie sa le trateze pe amandoua cu maxima atentie, iata de ce.

Conform Neurosciencemarketing.com, in America a fost realizat, in 2015, un studiu in care au fost testate diferitele reactii pe care creierul le are fata de mediul digital si mediul printat. Rezultatele studiului arata ca print-ul inca are o foarte mare putere asupra perceptiei consumatorului. Asta nu inseamna ca oamenii prefera print-ul in detrimentul mediului digital, ci mai degraba ca sunt inclinati, mai intai, sa consulte materialele printate si abia apoi sa treaca la mediul digital.

Publishing design EV Station pentru Parkomatic furnizor roman publishing design design de brosuri si cataloage

Print-ul este multisenzorial

Mediul digital are numeroase beneficii, insa materialul printat induce senzatii diferite in functie de caracteristicile pe care le are. Print-ul are avantajul ca este un stimulent tactic pentru utilizator, fata de mediul digital care se concentreaza pe componenta vizuala. Densitatea hartiei, textura acesteia, senzatiile pe care citiorul le are atunci cand tine in mana un material printat stimuleaza simturile in mod diferit fata de materialele digitale.

Media Update il citeaza pe Mark Beare, directorul The Publishing Partnership, care spune ca atunci cand citesti un material printat sau o carte este mult mai usor sa iti aduci aminte unde anume te-ai oprit, cat de mult ai citit si, mai ales, unde anume pe pagina se afla informatia pe care ai vazut-o.

Are print-ul engagement mai eficient?

Accesul la un material care este atractiv are un impact mai mare. Cititorul va retine mai repede si pe termen mai lung informatia ceea ce duce la un engagement mai bun cu brandul. Materialul printat are, totusi, dezavantajul ca engagement-ul nu se poate face in timp real asa cum se intampla in mediul online. Materialul printat este un bun element de reach si awareness, potentialul client avand posibilitatea, prin intermediul acestuia, sa interactioneze cu brandul. Totusi, daca vorbim de reach, materialele digitale sunt superioare. Prin mecanisme de promovare a materialelor digitale, poti ajunge cu un efort minim, intr-un timp minim la un public mult mai mare.

BGF – BURSELE GUVERNULUI FRANCEZ design afis

Digital-ul – target-are mai facila

Daca vorbim despre o companie care isi realizeaza materialele de promovare pentru produse, servicii sau doar de prezentare a organizatiei putem afirma ca targetarea se va face corect, insa cu un efort mare si intr-un univers de timp mare. Angajatii vor raspandi materialele catre parteneri din alte companii. In cazul materialelor digitale, folosind canalele social media sau website-ul poti face o targetare foarte precisa, intr-un timp foarte scurt si cu un efort relativ mic.

Costuri Print/Digital

Avantajul major pe care mediul digital il prezinta sunt costurile reduse pe care le implica. Printul presupune costuri mari de productie si de distributie. In mediul digital nu vor exista costuri cu tipografii si cu transportul materialelor pana la consumator. Mai mult de atat orice corectura a materialelor printate presupune un efort suplimentar (creare de erate, afisate in print sau in locurile unde el se difuzeaza).

Catalog CAME, catalog prezentare produse, publishing design, design cataloage

Publishing design Print/Digital

Daca privim spre design, putem spune ca lucrurile sunt asemanatoare. De fapt putem spune ca au fost asemanatoare pana in urma cu cativa ani. Astazi, exista posibilitatea de a crea “brosuri animate” care prin dinamica reusesc sa creeze o interactiune mult mai mare cu cititorul. Aceste brosuri digitale permit unui infografic sa se umple pe parcurs ce il descoperi, sau unei harti sa iti prezinte niste puncte vizible, care au un efect de lumina intermitenta.

 

Materialele digitale si cele printate nu se exclud. Cazul ideal este acela in care organizatia reuseste sa le foloseasca intr-o strategie mixta, amplificand beneficiile fiecaruia si urmarind sa inlature dezavantajele.

Evenimentul The Open Door Cartea Record Eveniment de arhitectura book design design de carte

Carte The Open Door

Surse:

Neuromarketing -neurosciencemarketing.com

Business 2 Community – business2community.com

Media Update – mediaupdate.co.za

Forbes – forbes.com

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns