Primavera Development, carte de prezentare proiecte, publishing design, carte de portofoliu

Carte de portofoliu – peste 20 de ani de proiecte si o carte – Primavera Book

Client

Primavera Development

We are an ambitious and creative Romanian real estate developer. We collaborate with talented architects to create innovative projects, with a focus on office and residential.

We see every project being undertaken as a commitment to improving people’s working and living standards. We learn and grow with each project, pay attention to every detail, and never compromise on quality.

Our first project started in 2001, and since then, we have added to our portfolio 17 more. We seek to bring through our projects, without exception, a positive impact on the city from an aesthetic and functional aspect.

In the following pages, you will see our journey from 2001 until today.

We are proud to show you how we have managed to transform small city areas through our projects.

Let’s get going!

Carte de portofoliu – Problema

Primavera Development a construit o serie de proiecte de referinta in Bucuresti si in tara. Pentru a le pune in lumina si a le prezenta cu usurinta viitorilor parteneri, avea nevoie de un catalog care sa le contina pe toate.

Carte de portofoliu – Solutia

Desi suntem in plina era digitala, am ales sa construim un material care se va tipari, nu pentru a ne lega de trecut sau pentru a arata o inclinare spre traditie, ci pentru a sugera legatura cu arhitectura, cu plansele, cu hartia si pentru a avea o unealta usor de utilizat in intalnirile viitoare. De asemenea, ne doream ca prin atentia la detalii sa sugeram de la un prim contact cu acest material ca asta este in ADN-ul companiei.

Nu am facut un catalog, am facut o carte. Am asezat cele 15 proiecte intr-o inlantuire cronologica incercand sa argumentam curajul dezvoltatorului de a face cladiri la standarde foarte inalte intr-o lume (Romania) unde acest obiectiv este greu de indeplinit – Primavera Development – The pursuit of excellence on a mined field (cautarea excelentei pe un camp minat).

Pentru a construi ceva diferit am facut o serie de alegeri:

  • Dimensiunea cartii este atipica – are dimensiuni mari si este landscape pentru a permite printarea fotografiilor in formatul potrivit – 33×27 cm – format inchis.
  • Folosim 15 foi de calc inserate la inceputul fiecarui proiect, pe care am tiparit (in negativ) numarul proiectului
  • Copertele sunt realizate dintr-un carton foarte gros, iar pe prima coperta am facut un decupaj mare, pentru a permite logo-ului de pe pagina 1, din interior, sa fie vizibil.
  • Am folosit in contrast nonculorile alb si negru si o serie de motive geometrice care sugereaza ideea de cronologie.
  • Am construit o serie de layout-uri simple, cu armonie intre fotografii si schite, pentru a pune in valoare proiectele

A fost foarte greu sa tiparim aceasta carte, avand atat de multe elemente non-standard si dimensiuni mari.

Acesta este unul dintre proiectele pe care le-am considerat foarte simple, dar care s-au dovedit a fi de o complexitate foarte mare si care au necesitat mult mai mult timp decat cel estimat initial. Ne-am asumat aceasta eroare si am lucrat atat cat a fost nevoie pentru a obtine un rezultat de care sa ne bucuram impreuna cu echipa Primavera.